Искате да сте един земеделски производител …

„За съжаление – не сте нисък мъж на йерархия.“

С тези думи, фермер Елиза Уинтърс ме изпращат в областта. Бях на рок мито – трудна работа за всеки ден, но най-вече на това задушно юни следобед, без да получат дори облак да блокира слънцето.

Winters „Hill Hollow Farm се намира в северната част на щата Ню Йорк, един регион скандален за своята каменист горния почвен слой. Да бъдеш на рок дълг означава, че аз трябваше да блъскане зад трактора, кранови скали от наскоро обработва мръсотия и ги хвърля в предната кофа. Работата е монотонен и изтощително. В един момент аз загубих моите (лошо избрани) хлъзгане на маратонки в калта, принуждавайки ме да отида лакът-дълбоко, за да разкопаят. Няколко часа по-късно, всеки мускул болеше; кожата ми е спечена с почва и пот. Първият ми ден във фермата беше груб.

Повече ModFarm
Искам още? Вижте тези и други истории.
Ще Вълна овча Grow Forever?

Крава Tipping: Fake или наистина фалшив?

Whey Too Much: Тъмната страна гръцки кисело мляко е
За селски стопанства сънища са модерна съблазняване. За жителите на градовете, визията на изкарват прехраната си от земята мехлеми психическите рани на един ден работа, и действа като антидот на градската неразположение. Ако можеше просто да излезем на земята, далеч от електронни таблици и стрес, кабини и автоаларми, нещата със сигурност ще бъдат различни. Хранене презрели домати, пресни от лоза и изпълнена с сок. Лудува с кози.

Това е живота, който са били предназначени за живеене. В сърцето и душата си, вие сте един земеделски производител.

Но има голяма разлика между ogling плевня обяви онлайн и стоеше до колене в свински тор. Като земеделски стопанин и селскостопански консултант Ребека Thistlethwaite – който дава „Bootstrapping“ семинари за начинаещи нови земеделски стопани – го слага, визията на „седи в тревата стол, с изглед към пасището, повишаване на чаша вино“ е фураж за грубо събуждане. Как се преговаря разликата между ферма фантазия и реалност?

През последните няколко десетилетия, световната тенденция в развитите страни е развиват в посока на по-големи, повече операции консолидирани селскостопански. И все пак тук в САЩ – където по-голямата част от нашите 2,1 милиона ферми са класифицирани като малък (от гледна точка на продажбите) – там също се наблюдава постоянно нарастване на по-малки, общност подкрепи селското стопанство (CSA) ферми. Надявайки се да насърчи тази тенденция, а домакин на спонсорирани от правителството малки земеделски инициативи се появиха по целия свят, от Япония до Индия за Великобритания

За тази история, аз прекарах лятната седмица в Hill Hollow в Петербург, Ню Йорк, а две-годишният CSA ферма за производство на органична зеленчуци, свинско, телешко, пилешко и яйца. Моята цел беше да се преглъщат ритмите и съчетания от дневния ферма живот – отделяне на фактите от фантазията – но също така и да се научат на логистиката на преход към земеделие.

boardgameillo

Изучаване на въжета
Повечето големи стокови ферми са семейни операции. В Небраска и Айова, това не е необичайно да се срещнат фермери царевица и соя шесто поколение. На този тип ферма, умения и технически познания се предават от родител на дете. Но нови, дребните земеделски производители идват от всички сфери на живота; умения трябва да бъдат придобити, не наследява. Първата стъпка към решаването ако искате да го всички патронник и се премести в страната е действително да прекарват времето си на работеща ферма.

Много малки ферми вземат в чираци или стажанти (до голяма степен семантично разграничение) за сезона на растеж. Според Thistlethwaite, това е всичко, но задължително стъпка във вашата ферма пътуване. И не само за един сезон. Тя предполага, apprenticing за три до четири години, преди дори да помисли за стартиране на собствена ферма. Това не само ще осигури базово база от знания, но и да гарантират, че селското стопанство е нещо, което обичате. „[Apprenticing] е чревната време проверка“, казва тя. „Това ви дава възможност да се запитате:“? Това ли е наистина това, което съм „“

learningtheropesAlternately, можете да се извлече уроците си в шепа глобални „селскостопански училища“ за цена от до $ 18.000. Този път се предвижда по-висок престиж фактор, да не говорим за бонус умения като ровенето и диви цветя кухня. Но тъй като повечето селскостопански стажове покриват стая и храна, и плащат стипендия за работата си, тя може да бъде трудно да се оправдае за сметка ферма училище.

Това лято, Hill Hollow имаше две млади стажанти пресни от Колорадо, както и 19-годишният доброволец с World Wide възможности на програмата биологични ферми (известен още като един WWOOFer). Apprentice програми могат да бъдат бонус за земеделските производители, които се нуждаят от работна ръка, но най-Hill Hollow помощта е от жизненоважно значение. Съпругът Елиза Winters „, Нейтън, почина тази пролет, след като изрод ATV катастрофа. Моментът не можеше да е по-лошо: Когато посетих, Уинтърс е бременна и също се грижат за 15-месечно бебе, се бори да излезе от червено и работи във ферма сама. Без чираци, че е трудно да се проумее как тя ще успее.

Стажантите Хали Суейн и Майлс Griffin пристигна преди седмица направих, след зареждането им стоки (т.е. две хамстери и асортимент от шапки за слънце) в пикап на Грифин и позиция Изток. Суейн вече е интерниран във ферми в Монтана, Вашингтон и Колорадо.

Един коментар към “Искате да сте един земеделски производител …”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *